Recepty z rájePřes 1000 receptů

Uzená polévka s praženou krupicí

Publikováno 08.06.2018 v 14:34 v kategorii Polévky, přečteno: 33x

Suroviny: uzené maso 400 g, kořenová zelenina (celer, mrkev, petržel) 80 g, máslo 20 g, krupice 40 g, sůl, hladkolistá petrželka

Jíška: máslo 15 g, mouka 15 g

Postup: Maso dobře opláchněte, vložte do vroucí vody a vařte ho doměkka. Poté ho vyjměte, vývar přeceďte, je-li třeba, osolte, přidejte do něj na kostičky pokrájenou kořenovou zeleninu, máslovou jíšku a na másle opraženou krupici. Budete potřebovat asi 1 a půl litru vývaru. Část masa rozdělte na vlákna, zbytek použijte jinak. Vařte jen tak dlouho, až zelenina změkne, tedy asi 15 až 20 minut. Do talířů rozdělte vlákna masa, zalijte polévkou a ozdobte najemno nasekanou petrželkou.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?