Uzené maso v těstíčku
Publikováno 15.06.2018 v 11:31 v kategorii S uzeným, přečteno: 30x
Ingredience: 1 balení uzená rolka, 1 balení listové těsto, 1 ks vejce, 200 g žampióny, 2 ks cibule, 2 lžíce máslo, 0,5 lžičky kmín drcený
Příprava: Uzené maso vložíme do studené vody, 5 minut povaříme, pak vodu vylijeme, maso zalijeme čistou vařící vodou a uvaříme doměkka. Mezitím si na pánvi rozehřejeme máslo, lehce na něm osmahneme cibuli nakrájenou na jemno, pak na plátky nakrájené žampiony, mírně osolíme, okmínujeme a po odpaření vody osmažíme. Listové těsto rozválíme na obdélník, potřeme osmahnutou směsí se žampiony, na to vložíme půl zchladlého okapaného uzeného masa, uzavřeme těstem nahoře, aby pevně přilnulo k masu, potřeme rozšlehaným vejcem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme, dokud těsto nezezlátne. Většinou z jednoho těsta mám 2 obdélníky..tj 2 porce.
Komentáře
Celkem 0 komentářů