Uzený vývar s noky
Publikováno 08.06.2018 v 14:32 v kategorii Polévky, přečteno: 34x
Ingredience: 2 l uzeného vývaru, 1 malá mrkev, 1 malá petržel, 1/4 menšího celeru, 1 hrst zelené petrželky, podle potřeby sůl
Noky: 2 vejce, špetka soli, 2 lžičky sušeného medvědího česneku, 1 lžička sušeného česneku, 70-80 g dětské krupičky
Postup: Na noky si v misce rozmícháme vejce se solí, oběma česneky a pomalu zašleháváme dětskou krupičku. Těsto nesmí být moc husté, ale ani příliš řídké. Zeleninu očistíme, oloupeme a nastrouháme nahrubo. Uzený vývar přivedeme k varu, přes cedník na halušky protlačíme noky. Přidáme nastrouhanou zeleninu a vaříme, dokud noky nevyplavou. Dle chuti ještě přisolíme, ozdobíme petrželkou. Můžeme přidat i kousek masa.
Komentáře
Celkem 0 komentářů