Valašská kyselica
Publikováno 15.06.2018 v 10:07 v kategorii Polévky, přečteno: 27x
Ingredience: Sůl a pepř dle chuti,Nové koření, bobkový list, majoránka dle chuti, Olej nebo sádlo dle chuti,Česnek dle chuti, Cibule 1 ks, Hladká mouka 50 g, Smetana 250 ml, Kysané zelí 300 g, Uzená křížová kost 400 g
Postup:Uzenou křížovou kost zalijte studenou vodou, přidejte nové koření, jeden bobkový list a povařte, dokud maso nebude odpadat od kosti. Maso společně s kořením sceďte a přidejte nakrájené kysané zelí.V hrníčku či misce rozmixujte hladkou mouku se smetanou, tuto směs 10 minut povařte a přidejte ke kysanému zelí. Mezitím oberte maso a najemno jej nakrájejte. Cibuli nakrájejte najemno, opečte společně s masem, přidejte do polévky a ještě 10 minut ji povařte. Na závěr polévku dochuťte solí, pepřem, majoránkou a česnekem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů