Valentýnský karamelový koláč
Publikováno 15.06.2018 v 14:51 v kategorii Koláče, přečteno: 33x
Potřebujeme: 1/4 šálku vody, 100 g čokolády, 1/4 rozpuštěného másla, 1 šálek jemně namletých čokoládových oplatků, 100 g žervé, 1 šálek cukru, 2 vejce, 1 šálek kysané smetany, 1 kávová lžička vanilkového cukru, 1 šálek měkkých karamelových bonbónů, 1 tekutá čokoládová poleva
Postup: Šálkem se rozumí nádoba o obsahu 250 ml. Rozpusťte čokoládu v daném množství vody a nechejte jí vychladnout. Smíchejte rozemleté oplatky s rozpuštěným máslem, dobře propracujte v těsto, rozválejte na placku a vyložte jím dno koláčové formy. V misce rozmíchejte žervé, přidejte vejce a cukr a šlehejte. Když je směs ušlehaná dohladka, přilijte rozpuštěnou čokoládu, po chvíli kysanou smetanu a vanilkový cukr. Pak směs nalijte do formy a povrch posypte rozmačkanými karamelovými bonbóny. Vložte do trouby rozpálené na teplotu 220°C a pečte 55 - 60 minut, dokud nevyskočí okraje. Prostředek koláče má zůstat vláčný. Po upečení nechejte vychladnout a ztuhnout ve formě několik hodin. Potom vyklopte a rozkrájejte. Jednotlivé porce přelijte čokoládovou polevou a ozdobte pátky karamelových bonbónů.
Komentáře
Celkem 0 komentářů