Vánočková žemlovka
Publikováno 16.04.2019 v 13:36 v kategorii Sladké jídla, přečteno: 34x
Ingredience: 1 ks vánočka, 250 g tvaroh ve vaničce, 1 špetka sůl, 300 ml mléko, 3 lžičky mletá skořice, 250 g tvaroh v alobalu, 3 ks vejce, 5 ks jablko, 1 balení vanilkový cukr, podle chuti cukr, podle potřeby máslo
Postup: Vánočku nakrájíme na plátky a zapékací mísu či pekáč vymažeme máslem. Připravíme si tvarohovou náplň, tedy v misce smícháme jeden tvaroh z vaničky, jeden z alobalu a osladíme podle chuti. V jiné misce si smícháme žloutky s mlékem. Oddělené bílky vyšleháme do sněhu se špetkou soli a 2 lžícemi krystalového cukru. Jablka očistíme a nakrájíme na plátky. Dno vymazaného pekáče pokryjeme plátky vánočky, potřeme smíchanými žloutky s mlékem, navrstvíme polovinu tvarohové náplně, poklademe jablky, posypeme skořicí a vanilkovým cukrem. Můžeme přidat i rozinky, ořechy, plátky mandlí apod. Zatřeme zbytkem tvarohové náplně, opět poklademe plátky vánočky a rovnoměrně zalijeme zbytkem žloutků s mlékem. Nahoru dáme ještě plátky másla a takto připravenou vánočkovou žemlovku pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C cca 40 minut. Deset minut před koncem pečení žemlovku vyndáme z trouby, naneseme sníh z bílků a necháme dopéci dozlatova.
Komentáře
Celkem 0 komentářů