Vánoční štola
Publikováno 15.06.2018 v 14:51 v kategorii Moučníky, přečteno: 41x
Ingredience: 500g polohrubé mouky, 250g tučného měkkého tvarohu, 200g másla - nebo hery, 180g moučkového cukru, 2 ks vajec, 100g ořechů - nasekaných, 100g rozinek, 100g kandovaného ovoce - nasekaného, 60g loupaných nasekaných mandlí, 3 lžíce rumu, 1 ks kypřícího prášku do pečiva, 1 lžíce strouhané citronové kůry, 1 lžíce citronové šťávy
Na potření: 100 ml rozpuštěného másla, 4 lžíce rumu
Postup: Cukr a máslo, nebo heru vyšlehejte do pěny, přidejte vejce, citronovou kůru, citronovou šťávu, rum a tvaroh. Ke směsi pak přidejte smíchanou mouku s práškem do pečiva a všechny oříšky a sušené ovoce. Vypracujte těsto, které nechte při pokojové teplotě hodinu odležet. Těsto rozdělte na dvě části, každou vyválejte a dvojím přehnutím vytvarujte štolu. Štoly položte na plech vyložený pečícím papírem přeloženou části dolů, potřete je rozpuštěným máslem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 40 - 45 minut. Jestli jsou štoly upečené, vyzkoušejte špejlí. Po upečení štoly potřete směsí rozpuštěného másla a rumu a pocukrujte.
Komentáře
Celkem 0 komentářů