Recepty z rájePřes 1000 receptů

Vepřová plec na paprice

Publikováno 01.08.2018 v 13:29 v kategorii Vepřové, přečteno: 35x

Ingredience:2–3 lžíce domácího sádla nebo másla,750g vepřové plece (na kostky nebo na širší nudličky), 2 menší cibule (nadrobno), 3 stroužky česneku (nadrobno), 1,5 lžíce hladké mouky, 1,5 lžíce mleté sladké papriky, sůl a čerstvě mletý pepř, 200 ml drůbežího, vepřového či zeleninového vývaru (podle potřeby i víc), 300 ml smetany ke šlehání

Postup: V hluboké pánvi či kastrolu rozehřejte tuk a opečte na něm maso ze všech stran. Pak maso vyjměte z pánve a nasypte do ní cibuli a česnek, opečte je, aby cibule zesklovatěla a česnek se nepřipálil. Vraťte k nim maso, zaprašte moukou a krátce osmahněte. Odstavte a vmíchejte papriku, jemně osolte a opepřete. Podlijte vývarem, promíchejte, přiveďte k varu, zmírněte oheň, přiklopte a zhruba 30–45 minut duste doměkka. Ke konci opatrně vmíchejte smetanu ke šlehání, dosolte a dopepřete. Prohřejte, ale už nevařte. Podávejte se zvolenou přílohou.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?