Vepřová játra na meruňkách
Publikováno 04.10.2018 v 09:29 v kategorii Vepřové, přečteno: 34x
Ingredience: 400 g vepřových jater, 1 žlutá cibule, 1 červená cibule, 2 lžíce sádla, 10 půlek meruněk (kompot), pepř, sůl, worcester, hladká mouka, 100 ml vývaru
Postup:Játra očistíme, nakrájíme na plátky, opepříme a obalíme v mouce. Rozpálíme pánev, snížíme teplo, dáme rozehřát sádlo a játra na něm zvolna opečeme z obou stran, nakonec zakápneme worcesterem. Do jater nepícháme, obracíme pomocí kleští nebo obracečky.Hotová játra vyndáme a uchováme v teple. Do výpeku vložíme cibuli pokrájenou na měsíčky a restujeme. Orestovanou cibuli mírně podlijeme vývarem nebo vodou, přiklopíme a podusíme asi 2-3 minuty, aby změkla.Přidáme na čtvrtky pokrájené okapané meruňky, osolíme, opepříme a ještě malou chvilku restujeme.Podáváme s bramborovou smetanovou kaší nebo šťouchanými bramborami. Na talíři játra osolíme a na ně poklademe směs meruněk a cibule.
Komentáře
Celkem 0 komentářů