Vepřová játra s jablkovou směsí a šalvějí
Publikováno 15.06.2018 v 07:19 v kategorii Vepřové, přečteno: 29x
Suroviny: vepřová játra 300 g, jablko 2 ks, cibule 2 ks, slanina cca 50 g, černé pivo 100 ml, šalvěj 8 lístků, olej + kousek másla, sůl, pepř
Postup: Nejprve zprudka opečte játra, z každé strany stačí 2 minuty, uvnitř by měla zůstat růžová. Vyjměte a zabalte do alobalu. Na pánev dejte orestovat slaninu s cibulí a šalvějí, osolte, opepřete a ke konci restování vhoďte nakrájená jablíčka na nudličky. Promíchejte, zvyšte teplotu a zalijte pivem, Nechte z větší části odpařit, vmíchejte kousek másla na zjemnění a dochuťte případně solí. Nakonec vraťte zpět pouze prohřát játra. Játra podávejte se směsí a solte a pepřete až hotová při servírování.
Komentáře
Celkem 0 komentářů