Vepřová játra se slaninou a cibulkou
Publikováno 15.06.2018 v 07:21 v kategorii Vepřové, přečteno: 25x
Ingredience: 750 g vepřových jater, 120 g anglické slaniny v celku, 2 cibule, rostlinný olej, 3 lžíce worcesterské omáčky, sůl, pepř černý mletý
Postup:Játra důkladně odblaňte a nakrájejte na kostky velikosti sousta. Slaninu nakrájejte na kostičky a cibuli rozkrájejte buď nahrubo, nebo na čtvrtkolečka.V hluboké pánvi rozehřejte olej a lehce na něm zpěňte cibuli se slaninou. Když cibule zesklovatí, přidejte nakrájená játra a zprudka restujte dohněda. Hotová játra jsou na omak ještě trochu pružná, už úplně tuhé kousky jater značí, že jste je dělali příliš dlouho a budou zcela vysušená. Hotový pokrm můžete ještě podlít worcesterem a nechat ho odpařit, udělá pokrm kořeněnější. Jinak stačí v této fázi zlehka osolit (záleží na slanosti slaniny) a opepřit. Podávejte s hranolkami a domácí majonézou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů