Vepřová játra ve smetanové omáčce s lesními houbami
Publikováno 16.07.2019 v 14:19 v kategorii Vepřové, přečteno: 35x
Suroviny: 300 g vepřových jater, hrst pokrájených lesních hub, 150 ml smetany ke šlehání, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžíce mouky, 300 ml drůbežího vývaru, 1 lžíce másla, 1 cibule, olej, sůl, čerstvě mletý černý pepř
Postup: Játra očistíme a nakrájíme na menší kousky. V hluboké pánvi rozehřejeme trochu oleje, vložíme nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit. Přidáme kousky jater, zprudka je opečeme, posypeme paprikou a zalijeme vývarem. Přiklopíme poklicí a necháme dusit. Pokrájené houby dáme do pánvičky s rozehřátým máslem, osolíme, opepříme a podusíme doměkka. Když jsou játra téměř měkká, přilijeme k nim mouku rozmíchanou v trošce vody. Zároveň vložíme připravené houby a společně necháme provařit cca 20 minut. Na závěr zjemníme smetanou a dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů