Vepřová kýta plněná houbami
Publikováno 15.06.2018 v 07:19 v kategorii Vepřové, přečteno: 24x
Ingredience:200 g lesních hub nebo žampionů, 1 cibule, 100 g anglické slaniny, 2 stroužky česneku, podle potřeby sádlo, 1 lžička mletého kmínu, 2 lžičky čerstvého rozmarýnu, podle potřeby sůl a pepř, 3 lžíce strouhanky, 600 g vepřové kýty, 300 ml vývaru
Postup: Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, slaninu nakrájíme nadrobno, česnek oloupeme a utřeme. Cibuli a slaninu osmažíme na sádle, přidáme houby, česnek, kmín a lístky rozmarýnu. Vše společně podusíme asi 15 minut, osolíme, opepříme a stáhneme z ohně. Podle potřeby směs zahustíme strouhankou. Z vepřové kýty nakrájíme přes vlákno plátky, které naklepeme dotenka a osolíme. Na každý plátek dáme část směsi, zabalíme, spíchneme párátkem a celé obalíme v mouce. Závitky vyskládáme do pekáčku vymazaného sádlem a dáme péct do trouby předehřáté na 170 °C asi na 40 minut. Podle potřeby průběžně podléváme vývarem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů