Vepřová pečeně na cibuli a smetaně
Publikováno 15.06.2018 v 07:18 v kategorii Vepřové, přečteno: 34x
Ingredience: 400 g vepřové plece, 1 větší cibule, 300 ml smetany na šlehání,Sůl, kmín, 1 lžíce dijonské hořčice
Postup: Maso omyjeme a osušíme Do menší zapékací misky nebo kastrůlku dáme nahrubo nakrájenou cibuli, hořčici a promícháme. Na ni položíme osolené, okmínované maso a zalijeme 250 ml smetany. Zbytek si ponecháme na dokončení. Přikryjeme a dáme do vyhřátí trouby péct dozlatova. Po upečení zamícháme zbytek smetany a dochutíme podle potřeby.
Poznámka: miska nebo kastrůlek by měly být tak velké, aby maso pokrylo dno a bylo zalito smetanou do poloviny. Kdo nemá rád cibuli vcelku, může na závěr rozmixovat.
Komentáře
Celkem 0 komentářů