Vepřová pečínka na hruškách
Publikováno 18.12.2018 v 09:36 v kategorii Vepřové, přečteno: 29x
Suroviny:vepřová pečeně 1 kg,semínka fenyklu 1 lžíce,česnek, nadrobno nakrájený 2 stroužky,olivový olej 4 lžíce,červené cibule, rozkrojené na čtvrtky 2 ks, malé brambory 500 g, pevné hrušky rozkrojené na čtvrtky a zbavené jaderníků 3 ks,sůl a čerstvě namletý pepř
Postup: Troubu předehřejte na 200 °C. Semínka fenyklu rozdrťte v hmoždíři nebo je rozemelte v mlýnku. Promíchejte je s česnekem, 2 lžícemi oleje, 1 lžičkou soli a trochou pepře. Směsí důkladně potřete maso a položte ho do velkého pekáče. V míse promíchejte cibuli, brambory, hrušky, 1 lžičku soli, trochu pepře a zbylý olej. Směs rozestřete okolo masa. Vložte do trouby a pečte asi 70 minut, až bude maso měkké. Maso přendejte na prkýnko a nechte asi 5 minut odpočívat. Pak ho nakrájejte na plátky a podávejte s pečenými hruškami a bramborami.
Komentáře
Celkem 0 komentářů