Vepřová pečínka na medu
Publikováno 15.06.2018 v 07:17 v kategorii Vepřové, přečteno: 27x
Ingredience: 200 ml černého piva, 100 ml medu, 100 g třtinového cukru, 1,5 kg vepřové pečeně bez kosti, sůl a pepř, 100 ml vody, 1 velká bulva celeru, na smažení řepkový olej, sůl
Postup:Pivo promícháme s medem, třtinovým cukrem, vše přivedeme k varu a za občasného míchání vaříme asi 10 minut. Maso omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme nahrubo namletým pepřem. Pečeni vložíme do pekáčku, podlijeme 2 lžícemi vody a pečeme asi 20 minut při 200 °C. Pak maso zalijeme připraveným glazé, teplotu snížíme na 170 °C a pečeme za občasného podlévání do změknutí masa. Trvá to zhruba 1,5 hodiny. Celer očistíme a nakrájíme na plátky, z nichž uděláme pokud možno stejnoměrné hranolky. Osmažíme je v rozpáleném oleji, po osmažení vyjmeme a odložíme na savou papírovou utěrku, abychom se zbavili přebytečného tuku. Osolíme.
Komentáře
Celkem 0 komentářů