Vepřové kari s ananasem
Publikováno 15.06.2018 v 07:15 v kategorii Vepřové, přečteno: 34x
Suroviny: libové vepřové maso 1 kg, hladká mouka 3 lžíce, sůl 1 lžička, slunečnicový olej 2 lžíce, cibule 1 ks, kari koření 1 lžíce, mletá paprika 1 lžíce, kuřecí vývar 300 ml, červená chilli paprička 1 ks, mangové chutney 1 lžíce, worcesterová omáčka 1 lžička, ananasové kousky v sirupu nebo šťávě 400 g, bobkový list 2 ks
Při podávání: jasmínová rýže, bílý jogurt, koriandrové lístky
Postup: Nakrájené maso nasypte do mouky smíchané se solí a dobře ho v ní obalte, přebytečnou mouku oklepejte. Na velké pánvi rozehřejte olej a maso opečte, aby bylo celé hnědé – je lepší opékat ve dvou várkách. Potom maso přendejte na talíř. Na pánvi opečte nasekanou cibuli doměkka. Přimíchejte kari koření a papriku. Opékejte 2 minuty, potom do pánve vraťte maso a přidejte všechny ostatní ingredience, včetně šťávy z plechovky ananasu. Přiveďte do varu, přelijte do hrnce na pomalé vaření a vařte 6–8 hodin nebo dokud maso nebude měkké. Eventuálně můžete kari vařit v přikrytém kastrolu v troubě na 150 °C asi 2 hodiny. Podávejte s rýží, ozdobené bílým jogurtem a koriandrem, můžete přidat i mangové chutney.
Komentáře
Celkem 0 komentářů