Recepty z rájePřes 1000 receptů

Vepřové kari s ananasem

Publikováno 15.06.2018 v 07:15 v kategorii Vepřové, přečteno: 34x

Suroviny: libové vepřové maso 1 kg, hladká mouka 3 lžíce, sůl 1 lžička, slunečnicový olej 2 lžíce, cibule 1 ks, kari koření 1 lžíce, mletá paprika 1 lžíce, kuřecí vývar 300 ml, červená chilli paprička 1 ks, mangové chutney 1 lžíce, worcesterová omáčka 1 lžička, ananasové kousky v sirupu nebo šťávě 400 g, bobkový list 2 ks

Při podávání: jasmínová rýže, bílý jogurt, koriandrové lístky

Postup: Nakrájené maso nasypte do mouky smíchané se solí a dobře ho v ní obalte, přebytečnou mouku oklepejte. Na velké pánvi rozehřejte olej a maso opečte, aby bylo celé hnědé – je lepší opékat ve dvou várkách. Potom maso přendejte na talíř. Na pánvi opečte nasekanou cibuli doměkka. Přimíchejte kari koření a papriku. Opékejte 2 minuty, potom do pánve vraťte maso a přidejte všechny ostatní ingredience, včetně šťávy z plechovky ananasu. Přiveďte do varu, přelijte do hrnce na pomalé vaření a vařte 6–8 hodin nebo dokud maso nebude měkké. Eventuálně můžete kari vařit v přikrytém kastrolu v troubě na 150 °C asi 2 hodiny. Podávejte s rýží, ozdobené bílým jogurtem a koriandrem, můžete přidat i mangové chutney.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?