Vepřové kari s pórkem
Publikováno 23.11.2018 v 11:39 v kategorii Vepřové, přečteno: 37x
Suroviny:500 g vepřové kýty, 1 středně velký pórek, 1 velká cibule, 5-6 stroužků česneku, 1 kelímek 12% smetany, 1 lžička koření na čínu, 1 lžíce kari, 1 lžíce kurkumy, šťáva z půlky citronu, sůl a pepř
Postup:Kýtu nakrájíme na nudličky, lehce posolíme a popepříme a maso promasírujeme. Cibuli nakrájíme nahrubo a společně s masem dáme smažit na pánev, dokud se nezatáhne.Přidáme na kolečka nakrájený pórek a prolisovaný česnek, lehce podlijeme vodou a podusíme pod pokličkou asi 5-10 minut. Nakonec přidáme koření (čínu, kari, kurkumu), promícháme, zalijeme smetanou a necháme probublávat za občasného míchání asi 10 min. Dochutíme šťávou z citronu a podáváme s rýží.
Komentáře
Celkem 0 komentářů