Recepty z rájePřes 1000 receptů

Vepřové kostky na pórku a mrkvi

Publikováno 15.06.2018 v 07:14 v kategorii Vepřové, přečteno: 35x

SUROVINY: 500g vepř. plecka (jiné jsem v mražáku nenašla), 500g mrkve, 3 cibule, 5 stroužků česneku, 1 celý pórek, sůl, kmín, Podravka, troška oleje

POSTUP: Tyhle recepty v pekáči v troubě prostě miluju. Fakt si toho člověk nemusí skoro všimnout…jen občas zamíchat a podlít. Já u toho dnes stihla poklidit, uspat prcka po obědě a ještě venku ostříhat moji růžovou vrbu do koule. Pak jen brambory a je hotovo. Maso pokrájíme na kostky. Polijeme trochou oleje a přihodíme na půlkolečka pokrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a na kolečka pokrájený pórek. Osolíme, okmínujeme a přidáme asi 1 čajovou lžičku Podravky. Důkladně promícháme a necháme v troubě na 250°C osmahnout. Když je vše osmahlé, podlijeme vodou, teplotu stáhneme na 180°C a necháme masíčko pod pokličkou hezky změknout. Občas podlijeme (je-li to nutné) a promícháme. Mrkev si nakrájíme na kolečka (já měla velkou mrkev, tak jsem krájela na půlkolečka). A když je maso měkké a má kolem sebe sosíček, tak přihodíme pokrájenou mrkev, podlijeme a necháme pod pokličkou, dokud není mrkev měkká (asi 15 minut). Pokud máte hodně šťávy, tak můžete zaprášit hladkou moukou.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?