Vepřové kostky v zeleninové omáčce
Publikováno 15.06.2018 v 07:12 v kategorii Vepřové, přečteno: 30x
Ingredience: 3/4 kilogramů vepřové plece, 2 větší cibule, 1 větší mrkev, 1 větší petržel, 1/4 střední bulvy celeru, 1 hrst petrželové nati, 1/2 litru silného masového vývaru, 2 bobkové listy, 4 kuliček nového koření, dle chuti sůl, olej, čerstvě mletý pepř, máslová jíška, drcený kmín
Příprava: Maso nakrájíme na přibližně stejně velké kostky a vše osolíme a opepříme a necháme chvilku odležet. Do hrnce si dáme asi 2 lžíce oleje a opečeme na něm do zlatova nakrájenou cibuli. Všechnu kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na stejně velké a přitom malé kostičky. Takto nakrájenou zeleninu přidáme orestovat k cibulovému základu a lehce vše opečeme. Poté přidáme kostky masa a necháme za stálého míchání hezky zatáhnout, aby zůstalo šťavnaté. Opečené maso podlijeme vývarem a přidáme 4 kuličky nového koření a 2 bobkové listy. Dusíme pod pokličkou, dokud maso není krásně měkké. Omáčku necháme v „rustikálním stylu“ tedy zeleninu nemixujeme a necháme příjemné drobné kousky. Zahustíme lžicí máslové jíšky a necháme ještě 10 minut provařit. Nakonec vmícháme hrst jemně nasekané petrželové natě a dochutíme drceným kmínem, solí a pepřem. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo bramborem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů