Vepřové kotletky na cibuli s bramborovými rösti
Publikováno 15.06.2018 v 07:10 v kategorii Vepřové, přečteno: 29x
Ingredience: 4 menší vepřová kotleta bez kosti, 2 lžíce sojová omáčka, 1 ks cibule, 1/3 červená chilli paprička, troška hladká mouka, sůl, mletý pepř, olej
Rösti: 4 střední brambory, 1 lžička bramborový škrob, sůl, čerstvě mletý pepř, olej
Postup:Kotletky naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Cibuli nakrájíme na proužky a chilli papričku na kousíčky.Na pánvi rozpálíme trochu oleje a orestujeme na ní cibuli do světle zlatavé barvy. Potom jí nahrneme na jednu stranu pánve a na zbytku pánve zprudka osmažíme kotletky dorůžova. Obrátíme je, přehrneme přes ně cibuli a osmažíme ještě z druhé strany. Z každé strany je budeme smažit přibližně 5 minut. Po této době je zakápneme sojovkou a podlijeme trochou horké vody, přiklopíme pokličkou a podusíme. Vodu přidáme asi 2x a necháme vydusit. Pak by měly být kotletky měkké. Bude to trvat asi 10-15 minut. Záleží ovšem na kvalitě masa. V mezičase si najdeme chvilku na přípravu rösti. Brambory oloupeme, najemno postrouháme, osolíme a necháme chvíli vykapat na cedníku (zvláště, jso-li hodně vodnaté). Pak je ještě rukou vyždímáme. Přendáme je do misky, opepříme, přidáme škrob, zamícháme a ochutnáme, jestli je směs dost slaná. Na pánev kápneme trochu oleje, rozpálíme a lžící na ní tvoříme malé placičky z bramborové hmoty. Z obou stran smažíme dozlatova.
Komentáře
Celkem 0 komentářů