Vepřové kotlety dušené na cideru a meruňkách
Publikováno 15.06.2018 v 07:08 v kategorii Vepřové, přečteno: 28x
Suroviny: olej 2 lžíce, vepřová kotleta 4 ks, karotky 250 g, pórek, oloupaný a nakrájený na kolečka 2 ks, cibule, oloupaná a nakrájená na kolečka 1 ks, hladká mouka 1 lžíce, cider 500 ml, sušené meruňky 175 g, hrubozrnná hořčice 1 lžíce, sůl, čerstvě namletý černý pepř, šťouchané brambory a zelené fazolky k podávání
Postup: Rozehřejte troubu na 180 °C u plynové na stupeň 4. Na pánvi rozpalte olej a opečte na něm maso po obou stranách i okrajích dohněda. Potom přendejte do zapékacího hrnce. Do pánve přidejte mrkev, pórek a cibuli a za občasného míchání vařte 5–8 minut. Posypte moukou a postupně přidávejte cider, důkladně promíchávejte, aby omáčka zhoustla. Přidejte meruňky a vmíchejte hořčici, sůl a pepř. Přiklopené pečte v troubě hodinu a půl, nebo dokud nebude maso měkké.
tip: Recept také dobře funguje se sušenými švestkami místo meruněk.
Komentáře
Celkem 0 komentářů