Vepřové kotlety na jablkách a cibuli
Publikováno 10.09.2018 v 09:26 v kategorii Vepřové, přečteno: 34x
Ingredience:sůl a pepř,rostlinný olej,200 ml masového vývaru, 2 lžíce dijonské hořčice,1 snítka čerstvé šalvěje, 1/2 snítky čerstvého rozmarýnu,2 snítky čerstvého tymiánu, 3 jablka, 2 červené cibule, 4 vepřové kotlety
Postup:Kotlety lehce naklepejte paličkou na maso a z obou stran je osolte a opepřete. Ve velké pánvi rozehřejte trochu oleje a kotlety na něm z obou stran zprudka orestujte dohněda. Pak je dejte stranou. V hrnku smíchejte vývar (v nejhorším použijte obyčejnou vodu) s dijonskou hořčicí. Do pánve podle potřeby přidejte trochu oleje a vsypte na měsíčky nakrájená jablka a cibuli. Asi 4 minuty restujte, dokud nezačnou měknout, pak přidejte nasekané bylinky. Nechte lehce zpěnit a podlejte vývarem s hořčicí. Vložte zpět maso, zanořte je do jablečno-cibulové směsi a ještě asi 5 minut bez poklice poduste. Kotlety tak akorát dojdou a omáčka se zredukuje na polovinu. Podávejte s bramborami.
Komentáře
Celkem 0 komentářů