Recepty z rájePřes 1000 receptů

Vepřové kotlety s karamelizovanými meruňkami a šalvějí

Publikováno 15.06.2018 v 07:06 v kategorii Vepřové, přečteno: 24x

Suroviny: vepřové kotlety bez kosti, 12 mm silné 4 ks (625 g celkem), sůl a čerstvě namletý pepř, olivový olej 3 lžíce, malá červená cibule, rozpůlená a nakrájená na plátky 1 ks, malé meruňky, rozpůlené a vypeckované (nebo 18 sušených) 12 ks, čerstvé šalvějové lístky 1/2 hrnku, balzamikový ocet 3 lžíce

Postup: Vepřové kotlety osolte a opepřete. V pánvi ohřejte na střední až vysokou teplotu ½ lžíce olivového oleje. Přidejte vepřové maso a smažte ho po každé straně 4–6 minut, dokud po celém povrchu neztmavne a teploměr vsunutý do středu kotlety nenaměří 63 °C. Přendejte vepřové kotlety na talíř a volně je přikryjte alobalem. Pánev neotírejte a znovu ji zahřejte na střední až vysokou teplotu. V pánvi ohřejte zbylé 2,5 lžíce olivového oleje. Přidejte cibuli a smažte ji zhruba 4 minuty, dokud nezměkne. Zmírněte teplotu na střední až nízkou úroveň a cibuli osolte a opepřete. Pomalu smažte za občasného míchání zhruba 10 minut, dokud cibule nebude mít tmavě hnědou barvu. Zvyšte teplotu na střední úroveň a přidejte meruňky a šalvěj. Za občasného míchání smažte zhruba 4 minuty, dokud meruňky nezměknou a nezkaramelizují. Přidejte balzamikový ocet a smažte zhruba 1 minutu, dokud se tekutina nevstřebá. Vraťte maso i se šťávou do pánve a každý kousek masa promíchejte s omáčkou. Vařte zhruba 2 minuty, dokud se vepřové maso neprohřeje. Přendejte vepřové kotlety na talíře a na ně umístěte směs z cibule a meruněk. Ihned podávejte.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?