Recepty z rájePřes 1000 receptů

Vepřové kotlety v krémové šalvějové omáčce

Publikováno 15.06.2018 v 07:06 v kategorii Vepřové, přečteno: 21x

Suroviny: olivový olej 1 lžíce, vepřové kotlety 6 ks, sůl, čerstvě namletý černý pepř, cibule, nasekaný najemno 1 ks, česnek 2 stroužky, hladká mouka 50 g, kuřecí vývar 1 a 1/2 hrnku, suché bílé víno 1/4 hrnku, čerstvá šalvěj 18 lístků, cukr 1/2 lžičky, zakysaná smetana 1/4 hrnku, malé sladké brambory 6 ks

Postup: Rozehřejte troubu na 160°C. V zapékací pánvi rozehřejte olej a opečte na něm kotlety dozlatova. Ochuťte solí a čerstvě namletým černým pepřem. Vyndejte z pánve. Ve stejné zapékací pánvi osmažte cibuli a česnek, až bude měkký a voňavý. Vmíchejte mouku, přidejte vývar a míchejte, dokud omáčka nezhoustne. Přidejte víno, cukr, kysanou smetanu a míchejte, dokud se omáčka nezačne vařit a nezhoustne. Do zapékací pánve vraťte kotlety, přikryjte alobalem a pečte 15 minut. Alobal sundejte a pečte dalších 20-30 minut, nebo dokud nebude maso hotové a měkké. Naaranžujte kousky sladkých brambor mezi kotlety a ohřívejte dalších 10 minut. Podávejte se zelným salátem a rýží. Ozdobte lístky šalvěje.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?