Vepřové kousky s cuketou pečené v hořčici
Publikováno 12.06.2018 v 14:54 v kategorii Vepřové, přečteno: 28x
Ingredience: 300 g vepřová plec, 150 g cuketa, 120 g plnotučná hořčice, 50 g slanina, 2 stroužky česnek, 1 ks cibule, saturejka, sůl, mletý pepř, olej
Postup:Cibuli oloupeme, překrojíme napůl a nakrájíme na tenké plátky. Česnek oloupeme, rozdrtíme plochou nože a dlaní a ještě posekáme. Slaninu nakrájíme na kostičky, maso také. Cuketu rozkrájíme i se slupkou na kolečka.Do zapékací misky nalijeme trochu oleje, přisypeme cibuli a česnek, a také slaninu a maso. Osolíme, opepříme, přidáme hořčici, cuketu, přikryjeme alobalem nebo pokličkou a pečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C 90 minut. Během pečení několikrát promícháme a dle potřeby podlijeme horkou vodou. Po hodině pečení odstraníme alobal a pečeme odkryté. Na konci přípravy by mělo být maso obalené v hustší „šťávě“.
Komentáře
Celkem 0 komentářů