Vepřové maso v cuketové omáčce
Publikováno 08.11.2018 v 14:37 v kategorii Vepřové, přečteno: 32x
Suroviny:600 g vepřové plece nebo krkovice, 250 g čisté oloupané cukety, 2 cibule, 1 lžíce hrubozrnné hořčice, 1 rovná lžíce sladké papriky, 1 lžíce sádla, 100 ml smetany, mletý kmín, 5 kuliček nového koření, 1 bobkový list, sůl, pepř, vývar nebo voda + bujon
Postup:Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli na kousky a cuketu nastrouháme nahrubo. Na sádle zpěníme cibuli a přidáme maso. Po orestováni ze všech stran přidáme hořčici a chvíli opékáme. Vmícháme papriku a po chvíli cuketu. Přidáme koření a podlijeme do 3/4.Dusíme pod poklicí do úplného změknutí masa. Cuketa se rozdusí a zhoustne. Omáčku hlídáme, občas promícháme a podléváme.Nakonec přilijeme smetanu a vaříme už jen krátce. Masovou omáčku dochutíme a podáváme s knedlíky, těstovinami nebo jen s chlebem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů