receptyzraje.infoblog.czPřes 1000 receptů

Vepřové roštěnky

Publikováno 12.06.2018 v 14:35 v kategorii Vepřové, přečteno: 3x

SUROVINY: 500g vepřové kýty (neměla jsem hovězí), 2 cibule, 2 vrchovaté lžíce plnotučné hořčice, olej, sůl, maggi, pepř, jíšky Knorr

POSTUP: Maso si nakrájíme na plátky a po stranách trošku nařízneme, aby se nám potom maso nezkroutilo. Maso naklepeme, oslíme a opepříme. Friťák si nastavíme do polohy 2 a kousíček (el. sporák na č.6). Na rozpáleném oleji osmahneme maso dozlatova a vyndáme bokem na talířek. Na ten samý olej dáme na kostky pokrájenou cibuli a necháme lehce osmahnout. Potom na cibuli dáme zpět maso a přidáme 2 vrchovaté lžíce plnotučné hořčice. Promícháme a když se nám vytvoří z hořčice takový sosík, tak to zalijeme z konvice převařenou teplou vodou, stáhneme do polohy 1 a půl (el. sporák na č.4) a pod pokličkou necháme vařit, dokud není maso měkké. Když je masíčko hotové, tak ho vyndáme bokem na talířek a samotnou omáčku zahustíme jíškou Knorr (pro tmavší barvu použijeme více tmavé jíšky). Dochutíme solí, pepřem a troškou maggi. Podáváme s rýží Parboiled (ta je nejlepší – nelepí se).

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?