Vepřové s jablky, medem a hořčicí
Publikováno 12.06.2018 v 14:34 v kategorii Vepřové, přečteno: 30x
Suroviny: máslo 30 g, med 75 ml, hořčičná semínka 15 g, pár snítek čerstvého tymiánu, nastrouhaná kůra z 1 citronu, ocet z jablečného cideru 30 ml, vepřové filety 4 ks, sůl, čerstvě namletý černý pepř, jablka 2 ks
Postup: Předehřejte troubu na 200 °C. Na pánev dejte máslo, med, hořčici, tymián a citronovou kůru a vše nechte na střední teplotě rozpustit. Přiveďte do varu, přidejte ocet a pár minut vařte, dokud směs nezačne lehce houstnout. Nakrájejte každý plátek masa na 8 medailonků, potřete je medovo-hořčicovou směsí a ochuťte solí a pepřem. Rozehřejte pánev nebo hrnec a opékejte maso, až bude zlatohnědé. Dejte stranou. Jablečné plátky potřete medovo-hořčicovou směsí a polovinu rozložte na pekáč nebo pečicí plech, vyložený pečicím papírem. Na každý plátek jablka položte vepřový medailon a na něj opět plátek jablka. Potřete ještě celé medovo-hořčicovou směsí a pečte asi 10 minut, potom znovu potřete směsí a pečte, dokud nebudou plátky upečené. Podávejte se smetanovými šťouchanými bramborami.
Komentáře
Celkem 0 komentářů