Vepřové sweet and sour
Publikováno 12.06.2018 v 14:33 v kategorii Vepřové, přečteno: 24x
Suroviny: vepřová pečeně bez kosti 600 g, bramborový škrob, vejce, sójová omáčka, rostlinný olej, mrkev, cibule, česnek 2 stroužky, třtinový cukr 1 lžíce, rajčatový protlak, červený vinný ocet, červená a žlutá paprika, kolečko ananasu, sůl, pepř, petrželka
Postup:Vepřové maso nakrájejte na větší kusy a naložte do směsi bramborového škrobu, vejce a sójové omáčky. Do hluboké pánve nalijte větší množství oleje a nechte rozehřát. Mezitím nakrájejte zeleninu – mrkev, cibule, 2 stroužky česneku. V rendlíku na oleji orestujte česnek, mrkev a cibuli. Přidejte asi lžíci třtinového cukru, lžíci rajského protlaku a kapku červeného vinného octa. Nakrájejte také červenou a žlutou papriku a kolečko ananasu. Vhoďte do rendlíku k zelenině, dochuťte kapkou sójové omáčky a nechte povařit. Kousky masa osmažte v pánvi na oleji dokřupava. Pak maso vyndejte, slijte olej a do pánve přelijte zeleninu, opět vhoďte maso a vše promíchejte dohromady. Servírujte s velkou dávkou petrželky.
Komentáře
Celkem 0 komentářů