Vepřové v bylinkové omáčce s vínem
Publikováno 17.01.2019 v 10:39 v kategorii Vepřové, přečteno: 34x
Ingredience: 4 ks vepřová panenka, 2 lžíce másla, 1 lžíce mouky, 1 lžička sušeného mixu bylinek podle preferencí, sůl a pepř
Na omáčku: 2 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 1 lžíce mouky, šťáva z půlky citronu, 200 ml smetany ke šlehání, 2 snítky čerstvý tymián, pepř, sůl, 125 ml suché bílé víno, 125 ml vývaru (nebo vody)
Postup: Smícháme v míse mouku s bylinkami. Omyjeme maso, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme ve směsi. Na rozehřátém másle restujeme maso asi 3–4 minuty z obou stran. Maso přendáme do mísy a zakryjeme potravinovou fólií. Na pánev dáme máslo, rozmačkaný česnek a necháme 2 minuty prohřát. Přidáme mouku, osmahneme, zalijeme vínem, necháme minutu povařit a poté přilijeme vývar nebo vodu a smetanu ke šlehání. Vaříme 3 minuty, nebo dokud není omáčka dostatečně hustá. Přidáme tymián, šťávu z citronu, sůl a koření. Maso vložíme do omáčky a necháme chvíli prohřát. Podáváme s rýží nebo těstovinami.
Komentáře
Celkem 0 komentářů