Vepřový kotlet s jablky a bramborovou kaší
Publikováno 03.07.2018 v 09:15 v kategorii Vepřové, přečteno: 39x
Ingredience: Na kotlety: 4 vepřové kotlety, 1 jablko, 50 g másla, 50 ml jablečného džusu, sůl, pepř
Na bramborovou kaši: 500 g celeru, oloupaného a nakrájeného na kostky, 500 g brambor, oloupaných a nakrájených na kostky, 2 oloupané stroužky česneku, 150 g rozpuštěného másla, 300 ml smetany, Sůl, pepř
Postup:Celer a brambory společně s česnekem uvaříme v osolené vodě do měkka. Scedíme a propasírujeme do rendlíku, přilijeme rozpuštěné máslo, prošleháme metlou a postupně budeme přidávat horkou smetanu. Dochutíme solí a pepřem. Kotletu osolíme a opepříme, rozpálíme pánev a kotletu opečeme ze všech stran zprudka do zlatova, ubereme plyn a kotletu propečeme pomalu do růžova. Kotlety sundáme, dáme je do trouby rozehřáté na 50 °C odpočinout. Pak na pánev přidáme na kostičky nakrájená jablka, opečeme, zastříkneme jablečným džusem, zavaříme, vypneme plyn a přidáme máslo, zahustíme, osolíme a opepříme. Můžeme podávat.
Komentáře
Celkem 0 komentářů