Vepřový kotlík s fazolemi
Publikováno 12.06.2018 v 14:07 v kategorii Vepřové, přečteno: 60x
Suroviny: vepřové kotlety 400 g, anglická slanina 150 g, řepkový olej 2 lžíce, větší cibule 1 ks, česnek 2-3 stroužky, sůl, čerstvě namletý pepř, větší mrkev 2-3 ks, bobkový list 2 ks, bílé fazole v rajčatové omáčce 1 konzerva (400 g)
Postup: Vepřové maso a slaninu nakrájejte na kostky. Na oleji orestujte nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a slaninu. Přidejte maso, osolte, opepřete a orestujte dohněda. Potom vmíchejte na kolečka nakrájenou mrkev, bobkové listy, zalijte troškou vody a duste na menším plameni doměkka, asi 20 minut. Podle potřeby podlévejte. Nakonec přidejte fazole v rajčatové omáčce a povařte ještě 5 minut. Podávejte s chlebem nebo s bramborami.
tip: Vepřové maso vybírejte co možná nejlibovější, ideálně kotlety nebo panenku. Rychleji vám změkne. Nebojte se, takovou tu pravou "tučnou" chuť dodá poctivá slanina. Bílé fazole pak můžete v receptu nahradit i nakládanou cizrnou a čerstvými rajčaty.
Komentáře
Celkem 0 komentářů