Vepřový perkelt s nokedly
Publikováno 15.06.2018 v 07:25 v kategorii Vepřové, přečteno: 35x
Ingredience: 600 g vepřového masa, 1 cibule, 1 stroužek česneku, vepřové sádlo, 3 barevné papriky, 1 rajče, 1 kg polohrubé mouky, 2 vejce, mletá sladká paprika, vegeta, slunečnicový olej, sůl, pepř
Postup: Perkelt: V hrnci rozpustíme sádlo a zpěníme na něm nasekanou cibulku. Vepřové maso nakrájíme na kostičky a přidáme k cibulce. Osolíme a opepříme a necháme orestovat. Papriky a rajče nakrájíme na kostičky a přidáme k masu. Ochutíme vegetou a necháme asi hodinu vařit, aby se voda vyvařila.
Nokedly: V míse smícháme polohrubou mouku s vejci, osolíme a vypracujeme těsto, do kterého postupně přiléváme vodu tak, aby nebylo tuhé ani příliš řídké – má být lepivé. Mezitím si dáme vařit osolenou vodu. Jakmile se voda vaří, přiložíme na hrnec struhadlo s velkými oky (nebo přímo nástroj na výrobu zavářky do polévek, halušek atp.) a těsto pomalu protlačujeme skrz do hrnce. Tím vzniknou malé kousky uvařeného těsta jménem nokedly. Scedíme je a promícháme s kapkou oleje, aby se k sobě nelepily. Nokedly podáváme s vepřovým perkeltem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů