Vietnamská polévka Phở - vegan
Publikováno 17.06.2018 v 06:00 v kategorii Polévky, přečteno: 29x
Ingredience:Zeleninový vývar (možno i z bujónu) 2 l,Tenké rýžové nudle 1 sáček, Naklíčené mungo fazolky 1 hrnek, Tofu natural 1 balení, Badyán 3 ks, Hřebíček celý 4 ks, Limetka 1 ks, Kvalitní sojová omáčka 3 lžíce, Chilli papričky sušené nebo čerstvé (např. Habanero, Thai Red, apod.) dle chuti, Čtvrt až půl čerstvé brokolice, 2 až 4 větší mrkve, Čerstvý koriandr dle chuti,Sůl, pepř dle chuti, Česnek 4 stroužky, Zázvorový kořen 1 lžíce, Smažená cibulka na posypání
Postup:Do zeleninového vývaru dejte badyán spolu s hřebíčkem, nastrouhaným česnekem, zázvorem a chilli. Také přidejte sojovou omáčku a přiveďte k varu. Připravte si rýžové nudle dle instrukcí na obalu.Zelenina - mrkev krájejte šikmo na cca 0,5 cm široké plátky, větší růžičky brokolice rozdělte napůl. Přidejte zeleninu do vývaru a vařte jen minutu či dvě, ať zelenina zůstane pěkně křupavá, čerstvá a zachová si svoji výraznou chuť i barvu. Limetku zbavte kůry a šťavnatou dužinu nakrájejte na malé kousky. Přidejte do vývaru dle chuti a velikosti limetky. Občas stačí půlka. Příliš mnoho limetky může způsobit zhořknutí polévky, tak opatrně s ní. Polévku již odstavte. Přidejte mungo, tofu nakrájené na kostky, dochuťte solí či pepřem. Servírujte do misek - nudle zalijte vývarem a zeleninou, ozdobte nasekaným koriandrem a opečenou cibulkou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů