Vietnamské karamelové kuře
Publikováno 12.06.2018 v 09:22 v kategorii Kuřecí, přečteno: 54x
Suroviny: vykostěná kuřecí horní stehna 450 g, olej 2 lžíce, česnek, prolisovaný 3 stroužky, paprička jalapeño nakrájená na kolečka 1/2 ks
Marináda: cukr 1 lžíce, rybí omáčka 1 lžíce, černý pepř
Karamelová omáčka: rybí omáčka 1 lžíce, voda 3 lžíce, cukr 1/2 lžíce, rýžový ocet 3 lžičky
Postup: Kuře naložte do marinády a nechejte marinovat 10 minut. Mezitím v misce smíchejte všechny ingredience na karamelovou omáčku a dejte stranou. Rozehřejte vyšší pánev na středně vysokém plameni. Přilijte 1 lžíci oleje a orestujte kuřecí stehna (kůží nahoru), dokud nebude spodek lehce zlatavý. Stejně připravte z druhé strany a poté vyndejte z pánve. Vlijte zbytek oleje do pánve a přidejte česnek, kuřecí stehna a vše zalijte karamelovou omáčkou. Snižte plamen a nechejte probublávat, dokud se omáčka nezredukuje a kuře není dostatečně propečené. Průběžně stehna otáčejte, aby se nepřipekla. Jako poslední přidejte nakrájenou papričku a vařte další 1 minutu. Ihned podávejte, například s dušenou rýží.
Komentáře
Celkem 0 komentářů