Recepty z rájePřes 1000 receptů

Vikingova dušená mrkev

Publikováno 24.10.2018 v 08:17 v kategorii Polévky, přečteno: 33x

Ingredience: 8 mrkví,2 cibule,1 jablko, 200 g hub, 150 g slaniny, 400 ml vývaru,špetku čerstvého pepře, cca 60 g rozpuštěného másla,čerstvá petržel

Postup:Očistěte mrkev a cibuli a nakrájejte je na drobné kousky. Houby nakrájejte na větší kusy. Usmažte na pánvi slaninu, dokud nebude hezky křupavá (cca 10 minut) a odložte si ji. Na vypečeném sádle ze slaniny opečte cibuli a mrkev dokud lehce nezměkne (10-15 minut). Následně ji přendejte do hrnce, přelijte vývarem a nechte vše dusit pod pokličkou dalších 10 minut. Mezitím očištěné jablko, nakrájené na velké kusy, opečte společně s houbami na másle. Společně se slaninou vše vložte do hrnce k mrkvi a cibuli. Ochuťte solí, pepřem a petrželí. Podávejte nejlépe s čerstvým chlebem nebo opečeným toustem.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?