Višňový štrůdl
Publikováno 15.06.2018 v 14:49 v kategorii Záviny a štrůdly, přečteno: 53x
Ingredience:1 balíček listového těsta, 2 lžíce mletého kokosu, 1 sklenice kompotovaných višní, 2 lžíce cukru moučky, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce rozpuštěného másla, 1 vejce
Postup:Listové těsto rozválíme a potom zlehka posypeme strouhaným kokosem. Kompotované višně slijeme a vypeckujeme. Rovnoměrně je rozdělíme na těsto, pocukrujeme oběma cukry, pokapeme rozpuštěným máslem a opatrně zavineme. Konce dobře utěsníme. Takto připravený závin potřeme rozšlehaným vejcem. Potom přendáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na teplotu 200 °C přibližně 25 minut dozlatova. Nakrájíme a můžeme podávat.
Komentáře
Celkem 0 komentářů