Vločková polévka
Publikováno 08.06.2018 v 14:23 v kategorii Polévky, přečteno: 27x
Seznam přísad: kousek máslo, 1 ks cibule, 1 hrnek ovesné vločky, 2 ks brambory, 1 l zeleninový vývar (může být z kostky), Sůl, mletý pepř, 100 g slanina, 100 g tvrdý sýr, čerstvá bazalka na ozdobu (nemusí být)
Postup přípravy: V hrnci si rozpustíme máslo a na něm osmahneme pokrájenou cibuli spolu s ovesnými vločkami. Osmažíme dozlatova (vločky začnou krásně vonět, ale nesmíme je připálit!). Poté přihodíme oloupané a na malé kousky pokrájené brambory a zalijeme zeleninovým vývarem. Vaříme zhruba 10 až 13 minut – aby brambory byly měkké. Poté rozmixujeme tyčovým mixerem dohladka a dochutíme solí a mletým pepřem. Nalijeme do ohnivzdorných misek a posypeme pokrájenou slaninou a nastrouhaným sýrem. Dáme do trouby předehřáté na 230 stupňů Celsia a necháme pár minut „zapéct“. Opatrně vyndáme z trouby (abychom se nespálili), podle možností ozdobíme čerstvou bazalkou a můžeme podávat.
Komentáře
Celkem 0 komentářů