Voňavá houbová omáčka se žampiony
Publikováno 04.12.2019 v 11:40 v kategorii Houby, přečteno: 47x
Suroviny: 400 g žampionů, 2 hrsti sušených hub, 1 cibule, lžíce másla, 2 lžíce (ne moc plné) hladké mouky, hrnek drůbežího vývaru + mléko, 100 g zakysané smetany, mletý kmín, 4 kuličky nového koření, sůl, pepř
Postup: Drobně nakrájenou cibuli orestujeme na másle. Přidáme suché nenamočené houby, kmín a chvíli restujeme, až se houby rozvoní. Přidáme nakrájené žampiony a pár minut opékáme. Zaprášíme moukou a zalijeme studeným vývarem. Po zhoustnutí případně omáčku zředíme mlékem. Přihodíme koření, sůl a s občasným mícháním vaříme cca 15-20 minut. Nakonec odebereme trochu omáčky a smícháme se smetanou. Přidáme k omáčce a už jen krátce povaříme a dochutíme.
Komentáře
Celkem 0 komentářů