Recepty z rájePřes 1000 receptů

Voňavá houbová omáčka se žampiony

Publikováno 04.12.2019 v 11:40 v kategorii Houby, přečteno: 47x

Suroviny: 400 g žampionů, 2 hrsti sušených hub, 1 cibule, lžíce másla, 2 lžíce (ne moc plné) hladké mouky, hrnek drůbežího vývaru + mléko, 100 g zakysané smetany, mletý kmín, 4 kuličky nového koření, sůl, pepř

Postup: Drobně nakrájenou cibuli orestujeme na másle. Přidáme suché nenamočené houby, kmín a chvíli restujeme, až se houby rozvoní. Přidáme nakrájené žampiony a pár minut opékáme. Zaprášíme moukou a zalijeme studeným vývarem. Po zhoustnutí případně omáčku zředíme mlékem. Přihodíme koření, sůl a s občasným mícháním vaříme cca 15-20 minut. Nakonec odebereme trochu omáčky a smícháme se smetanou. Přidáme k omáčce a už jen krátce povaříme a dochutíme.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?