Voňavá skořicová jablka
Publikováno 15.06.2018 v 14:48 v kategorii Moučníky, přečteno: 30x
Potřebujete:6 větších jablek, 200 g hladké mouky, 200 ml světlého piva, 2 lžíce oleje, 2 vajíčka, 30 g cukru, sůl, olej na smažení, skořicový cukr na obalení
Postup:Nejprve oddělte žloutky a bílky. Prosejte mouku přes síto, přilejte k ní pivo, olej, přidejte žloutky a špetku soli a v mixéru vše společně vyšlehejte. Nechte odpočinout v lednici po dobu 30 minut. Mezitím vyšlehejte bílky s cukrem, dokud nebude hmota pevná. Vyšlehané bílky smíchejte s vychlazenou směsí. Oloupejte jablka a nakrájejte je na asi půlcentimetrové plátky přes střed tak, abyste měli uprostřed hvězdičky. Středy pomocí nože, případně malého vykrajovátka, odstraňte. Plátky jablek postupně namáčejte v připravené směsi a smažte na rozpáleném oleji dozlatova. Usmažená jablka nechte okapat na papírové utěrce a poté ještě teplá obalte ve skořicovém cukru z obou stran. Užijte si tuto pochoutku ještě za tepla!
Tip: Stejným způsobem můžete připravit ananas, hrušku, nebo třeba jejich ovocnou kombinaci.
Komentáře
Celkem 0 komentářů