Voňavý cuketový kastrol s bramborami a tymiánem
Publikováno 11.06.2018 v 13:09 v kategorii Cuketa, přečteno: 29x
Ingredience: 3 menší cukety, 3 středně velké brambory, 4 rajčata, 4 stroužky česneku, 100g zakysané smetany, strouhaný tvrdý sýr podle chuti, tymián dle chuti, sůl a pepř podle chuti, 3 PL slunečnicového oleje
Postup: Brambory oloupejte a nakrájejte na středně tenké plátky, na stejné nakrájejte i rajčata a cukety. Kolečka zeleniny naskládáme střídavě do zapékací misky a lehce přelijte olejem. Potom protlačte česnek a rovnoměrně ho rozložte po zelenině. Vše osolte a opepřete a posypte tymiánem. Zeleninu přelijte zakysanou smetanou, zcela na závěr vše zasypte strouhaným sýrem a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 stupňů asi 20-25 minut, dokud nebude sýr zlatavý.
Komentáře
Celkem 0 komentářů