Recepty z rájePřes 1000 receptů

Vrstvený pekáč z kořenové zeleniny

Publikováno 15.06.2018 v 10:18 v kategorii Bez masa, přečteno: 23x

Suroviny: máslo 30 g, cibule, oloupaná, nakrájená na kolečka 2 ks, česnek, oloupaný, nakrájený na plátky 2 stroužky, celer (asi 500 g), okrájený, nařezaný na tenká kolečka 1 hlíza, tymián s odstraněnými stonky 4 větvičky, šalvěj, najemno nasekaná 4 listy, sůl, čerstvě namletý černý pepř, pastinák nebo kořeny petržele (asi 300 g) 2 ks, mrkev (asi 250 g) 3 ks, velké brambory (asi 600 g) 3 ks, horký zeleninový vývar 3/4 l, malé klobásky 24 ks

Postup: Předehřejte troubu na 200 °C nebo plynovou na stupeň 6. Hrnec vymazejte trochou másla a nechte je rozpustit. Na mírném ohni duste cibuli asi 8 minut, potom přidejte česnek a duste dalších pár minut. Mezitím nakrájejte celer na tenké plátky a vhoďte je do hrnce. Navrch posypte bylinkami a dušenou cibulí. Dobře dochuťte solí a pepřem. Podélně nakrájejte na tenko pastináky a mrkev, dejte je navrch směsi a posypte zbylými bylinkami, cibulí a ještě dochuťte solí a pepřem. Nahoru naaranžujte plátky brambor. Do hrnce vlijte vývar, přikryjte jej fólií pomazanou máslem a pečte na jedné přihrádce v troubě 45 minut. Potom sundejte fólii a pečte odkryté dalších 45 minut, dokud nebude zelenina měkká a brambory opečené. Současně v troubě pečte klobásky asi 30 minut.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?