Vylepšený pražský koláč
Publikováno 15.06.2018 v 14:13 v kategorii Koláče, přečteno: 33x
Ingredience: 500 g hladké mouky, 30 g čerstvého droždí, 60 g cukru krupice, 150 ml plnotučného mléka, 1 vejce, 250 g majonézy, 1 lžička soli, 1 vejce na potření, 200 g jahod
Drobenka:100 g polohrubé mouky, 100 g cukru krupice, 50 g másla, 1 lžička skořice
Krém:400 ml plnotučného mléka, 120 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudink, 250 g másla, 100 ml smetany
Postup:Do mísy odvážíme mouku, uprostřed uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Zasypeme ho částí cukru a zalijeme trochou vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek. Poté přidáme zbytek vlažného mléka, cukr, vejce, majonézu a sůl. Vypracujeme těsto. Necháme ho pod utěrkou v teple kynout 45 minut. Znovu těsto propracujeme, rozdělíme na dva bochánky a přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Rukou je roztlačíme na placky asi 3 cm vysoké. Necháme kynout dalších 30 minut. Pak je potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme drobenkou z másla, mouky, cukru a skořice. Pečeme 25 minut při 170 °C. Necháme vychladnout. Z mléka, cukrů a pudinkového prášku uvaříme hustší pudink. Za občasného míchání necháme vychladnout. Do vlažného pudinku postupně zašleháme nakrájené máslo a smetanu. Směs dáme do ledničky odležet. Koláče podélně rozřízneme, naplníme krémem i nakrájenými jahodami a přiklopíme.
Komentáře
Celkem 0 komentářů