Vylítaní ptáčci s rýží
Publikováno 12.06.2018 v 08:53 v kategorii Krůtí, přečteno: 52x
Suroviny: velká cibule 1 ks, olivový olej 5 lžic, krůtí maso 500 g, kvalitní uzenina (např. párky s vysokým obsahem masa) 200 g, nakládané okurky 100 g, anglická slanina 100 g, vejce uvařená natvrdo 3 ks, plnotučná hořčice 2 lžíce, hladká mouka 2 lžíce, sůl, čerstvě namletý pepř, máslo 30 g, jasmínová rýže 180 g / 200 ml, olivový olej 3 lžíce
Postup: Začněte rýží. Troubu nastavte na 200 stupňů. Nasypejte rýži do velkého hrnce a zalijte ji hrníčkem a půl vody. Přidejte jednu lžičku soli a 3 lžíce olivového oleje. Za občasného míchání vařte, než se voda odpaří až na hladinu rýže. V tom okamžiku přikryjte hrnec pokličkou (hrnec ani poklička nesmí mít umělohmotná ouška!) a šoupněte to do rozehřáté trouby. Rýži pečte asi 20 minut. Za tu dobu akorát stihnete vypustit ptáčky z hnízda. Cibuli, krůtí maso, uzeninu, nakládané okurky a slaninu nakrájejte na nudličky. Ve velkém hrnci rozpalte olej. Přidejte do něj krůtí maso, lehce ho orestujte, přidejte cibuli, párky, slaninu a nechte chvíli opékat, aby slanina pustila tuk. Přidejte okurky a hořčici, osolte to a opepřete. Poprašte hladkou moukou a promíchejte. Asi minutu restujte, aby se syrová mouka trochu zapražila, pak podlijte obsah pánve 100–200 ml vody, dalších 15 minut nechte vařit a občas promíchejte. Na závěr přidejte na čtvrtky nakrájená uvařená vajíčka. Pro zjemnění v omáčce rozmíchejte kousek studeného másla. Podávejte s právě dopečenou rýží. Prima tip: Kopečky rýže tvarujte naběračkou nebo hrnečkem na espresso. Jen ho po každém kopečku vypláchněte studenou vodou, aby šla rýže dobře vyklopit.
Komentáře
Celkem 0 komentářů