Žampionová krůtí játra s uzenou slaninou a cherry rajčátky
Publikováno 18.06.2019 v 11:07 v kategorii Krůtí, přečteno: 33x
Suroviny:600 g krůtích jater, 1 větší cibule, 200 g rajčátek cherry, 2 stroužky česneku, 250 g celých sterilovaných žampionů, 250 g uzené slaniny, 3 lžíce rajčatové pyré, 2-3 lžíce hladké mouky, 300 ml drůbežího vývaru, olej, sůl, pepř, Dále: ½ jarní cibulky, ½ červené kapie, petrželka nebo libeček
Postup:Játra odblaníme a nakrájíme na větší kousky, cibuli na drobno, česnek prolisujeme, cherry rajčátka přepůlíme, jarní cibuli na kolečka, kapii na kostečky a petrželku nebo libeček natrháme. Na troše oleje osmažíme slaninu, cibuli a česnek do sklovita, přidáme játra a restujeme, až jsou nekrvavá a téměř měkká. Zasypeme moukou (jako bychom cukrovali) dobře promícháme, přidáme vývar, žampiony, rajčatové pyré a vaříme na mírném plameni, až se vše spojí v omáčku. Osolíme, opepříme, přidáme cherry rajčátka a ještě chvíli vaříme (cca 4 minuty). Hotové servírujeme zdobené jarní cibulkou, kapií a petrželkou nebo libečkem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů