Žampionová směs s játry
Publikováno 13.11.2018 v 15:07 v kategorii Kuřecí, přečteno: 30x
Suroviny: 200 g čerstvých žampionů, 200 g drůbežích jater, 100 g česnekový bok nebo anglická slanina, 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, snítka tymiánu (nebo rozmarýnu či majoránky), 0,5 lžičky jemně nasekaného zázvoru, sůl nebo sójová omáčka, pepř mletý, olej
Postup:Na malém množství oleje osmažíme dosklovata na klínky nebo plátky pokrájenou cibuli, ke které dáme osmažit i na nudličky pokrájený česnekový bok nebo slaninu dle vlastní chuti a snítku oblíbené bylinky. Přidáme na kousky pokrájená očištěná játra a poté i na plátky pokrájený česnek, jemně nasekaný zázvor a klínky nebo plátky žampionů. Vše dochutíme pepřem, solí nebo sójovou omáčkou a krátce podusíme, je-li třeba, podlijeme troškou vody (2-3 lžíce). Podáváme s rýží, pečivem, chlebem nebo opečenými tousty či topinkami.
Komentáře
Celkem 0 komentářů