Žampionové palačinky
Publikováno 11.06.2018 v 10:06 v kategorii Houby, přečteno: 20x
Ingredience: 3 vejce, 380 ml mléko, 250 g mouka hladká, špetka sůl, dle chuti petrželka, dle chuti pažitka, dle potřeby olej na smažení, 500 g žampiony, 1 cibule, 2 lžíce máslo, sůl a pepř podle chuti, 100 g parmazán strouhaný, petrželka na ozdobu
Postup: Vejce rozšleháme s mlékem, postupně přidáme hladkou mouku, sůl a najemno posekané bylinky. Řídké těsto necháme chvíli stát. Zatím připravíme žampionovou náplň. Houby oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Na másle osmahneme houby i cibuli a obojí opékáme asi 10 minut. Nakonec houby ochutíme solí a pepřem. Na oleji smažíme palačinky, které plníme houbovou směsí. Palačinky stočíme a posypeme dle chuti strouhaným parmazánem. Ozdobíme kousky čerstvé petrželky.
TIP: Do houbové náplně můžeš přidat také trochu mraženého hrášku, stačí jej pouze krátce podusit.
Komentáře
Celkem 0 komentářů