Žampionovo-masová sekaná s hráškem a kukuřicí
Publikováno 15.06.2018 v 08:57 v kategorii Mleté maso, přečteno: 26x
Ingredience: vločky ovesné 50 g, mléko 100 ml, žampiony 250 g, vejce slepičí 2 ks, hrášek mražený 250 g, sůl, česnek 3 stroužky, kukuřice mražená 250 g, maso mleté 500 g, olej olivový, strouhanka 3 PL
Postup: Do větší mísy nasypeme ovesné vločky a zalijeme je mlékem, necháme chvíli odstát. Žampiony omyjeme a nakrájíme. K vločkám přidáme vajíčka, kukuřici, hrášek, sůl, prolisovaný česnek, mleté maso a vše dobře promícháme. Hluboký pekáč si vylijeme olivovým olejem a vysypeme strouhankou. Přebytečnou strouhanku, která se neuchytila na dně a stěnách pekáče sesypeme do sekané. Nakonec zlehka vmícháme žampiony. Směsí naplníme pekáč a v rozehřáté troubě na středním stupni pečeme. Po uplynutí 50 minut zvýšíme teplotu v troubě a sekanou 5 minut zapečeme. Po vyjmutí z trouby ji přikryjeme alobalem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů