Žampiony plněné bulgurem
Publikováno 05.10.2018 v 11:34 v kategorii Houby, přečteno: 75x
Ingredience: 1 hrnek bulguru,2 hrnky zeleninového vývaru, 2 stroužky česneku, 1 cibule, 100g anglické slaniny v celku, hrst hladkolisté petrželky petrželky, několik snítek čerstvého rozmarýnu, hrst pekanových ořechů, 10 velkých žampionů, olej
Postup:Bulgur vložíme do hrnce, zalijeme ho horkým zeleninovým vývarem a vaříme asi 10 minut. Po vypnutí ho necháme ještě dalších 10 minut pod pokličkou dojít. Zatím oloupeme žampiony, opatrně odstraníme z hub nohy a nakrájíme na malé je na malé kostičky. Česnek nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno. Obojí opečeme na oleji, přidáme pokrájenou slaninu a nakrájené houby. Směs chvíli opékáme, pak vmícháme nadrobno nasekanou petrželku, rozmarýna nahrubo nasekané ořechy. Směs vmícháme do připraveného bulguru a plníme jí připravené klobouky žampionů. Olejem vymažeme pekáček, rozložíme houby a vše pečeme při 200°C asi 20 minut.
Komentáře
Celkem 0 komentářů